Jsou drazí taxikáři zloději ?

Měli jste někdy pocit, že Vás taxikář okradl ? Pozor na ty výrazy !
Z 99% je to pouze Vaše neznalost obchodního postupu této služby.

Každý taxikář je podnikatel se svou koncesí, má přidělené IČO a podniká samostatně (OSVČ). Cenu si určuje sám (pak-li že není vyhláškou stanoveno jinak) a pokud má vše v pořádku (označené vozidlo, vystavený ceník, kartičku osvědčení a pod.), je to podnikatelský subjekt stejně jako např. pneuservis. Tudíž pokud bude mít na ceníku 1000,- Kč na 1 km jízdy a on Vás ten 1 kilometr odvezl - on Vám poskytl službu a Vy jste povinni ji zaplatit.

Že se Vám to zdá drahé ? Měli jste se na cenu lépe informovat - buď ústně, nebo přečtením vystaveného ceníku. Drahá cena ale neznamená krádež - na to nikdy nezapomeňte ! Ceny různých taxislužeb v různých městech se liší, někdy velmi výrazně. A je to normální - ceny např. nájemného bytu jsou také různé.

Taxikář by Vás okradl pouze v případě, kdyby Vám způsobil finanční škodu - buď by Vám peníze neoprávněně vzal, nebo naťukal do platebního terminálu vyšší částku, než jaká je na taxametru po ukončení poskytnuté služby. Další z možností je ta, že by s Vámi jel záměrně delší trasou, než je možné.
DOPORUČENÍ
Aby jste se vyhnuli nepříjemnému překvapení při placení, doporučujeme Vám jezdit vždy s jednou firmou, kterou máte vyzkoušenou - a to i za cenu delšího čekání, pokud jsou zrovna všichni obsazení. Pokud ale jedete do cizího města a víte, že budete potřebovat taxi, nesedejte hned k prvnímu taxikáři, kterého uvidíte po opuštění nádraží. Zde na portálu  www.nejlepsi-taxi.cz  naleznete přehledný seznam firem, které jsou prověřené spokojenými zákazníky a na které se i Vy můžete spolehnout, že Vám poskytnou kvalitní služby a za dobrou cenu. Jeden telefon a chvilka než přijedou Vám stojí za to, že se nedočkáte průvanu v peněžence a nepříjemných vzpomínek.