Znečistili jste vůz taxislužby ? Nebude to levné...

Téměř v každém taxíku naleznete - asi nejčastěji u ceníku - stejný, nebo podobný nápis : PŘI ZNEČIŠTĚNÍ VOZIDLA POKUTA xxx KORUN. Radíme Vám - nepodceňujte ho. Informace u ceníku mají charakter V.O.P. - všeobecných obchodních podmínek - a Vy je akceptujete tím, že vstoupíte do vozidla, řeknete kam chcete, taxikář spustí taxametr a rozjedete se.
Tudíž pokud ve vozidle stane zmíněná událost, taxikář má na pokutu dle zákona nárok.
Výše pokuty nesmí být přemrštěná - měla by být adekvátní výdělku taxikáře za 24 hodin (protože kvůli znečištění nemůže brát zákazníky, ale musí vozidlo odstavit na dobu než sežene autočištění, než se vozidlo vyčistí a vysuší) + cena vyčištění vozidla. Mějte na paměti, že spousta taxikářů si vydělá HODNĚ PENĚZ za 24 hodin a mají HODNĚ DRAHÝ ČISTÍCÍ SERVIS.
Pokud se Vám stane, že vozidlo znečistíte, zkuste se s taxikářem dohodnout po dobrém. Věřte, že jinak by jste měli zaděláno na mnoho zbytečných problémů. Přivolaná hlídka Městské Policie vyjde vstříc poškozenému taxikáři v tom, že mu zjistí Vaše nacionále a taxikář po Vás bude chtít úhradu stejně. Těžko někdo uvěří tomu, že "už to tam bylo", když jste nastupovali.
Dejte tedy při jízdě pozor a raději taxikáři řekněte, aby jel pomalu, aby Vám mohl včas zastavit, nebo aby jste stihli alespoň stáhnout okénko. Snad každý taxikář Vám raději vyhoví, než aby měl zbytečné komplikace.
 
Doporučení od www.nejlepsi-taxi.cz - když už se "to" stane, je v právu taxikář a Vy jste povinni mu náklady na čištění i ušlý zisk uhradit. Případný soudní spor celou věc jen prodraží.
A to Vám přeci za jeden nešťastný incident nestojí.